Обавештења сајта

Informacija za nastavnike

by Boban Tomic -

Poštovane koleginice i kolege,

Svaki nastavnik ima pristup svojim kursevima (tako Moodle softver zove naše predmete) pri čemu nastavnik poseduje opcije uređivanja sadržaja na stranicama kurseva. Svaki predmet je podeljen na 15 sekcija, dakle za svaku od 15 radnih nedelja u semestru po jedna sekcija. Sedma nedelja je uvek kolokvijumska nedelja a poslednje dve su priprema za pisanje ispitnih radova i polaganje ispita. Tako je uvek.

Nastavnici treba da postavljaju što više resursa, datoteka, dokumenata, linkova ka stranama a mogu dodatavti i dodatke za aktivnost polaznika (ankete, upitnici ...). Bilo bi dobro da studente što više pozivamo na interaktivnost.

Sve što se postavi na stranicu kursa, sledeće godine se samo osvežava i prilagođava a u načelu ostaje isto, osim polaznika.

Za pitanja se javljajte na branka.blagojević@viskom.ac.rs a u prilogu je i AMRES-ovo uputstvo ya korišćnje Mudla, mada iz 2010. godine ali jos je korisno dok se ne pojavi novije. 

Veliki pozdrav!

Uputstva za korišćenje Moodle platforme

by Boban Tomic -

Drage koleginice i kolege,

Naša Moodle platforma je upravo pokrenuta i studenti i nastavnici je mogu koristiti za efikasniju komunikaciju, razmenu znanja i upravljanje kursevima. Nemojte da Vas zbuni korišćenje nekih termina kao što je "kurs"! Moodle sam nameće neka jezička rešenja a reč "kurs" ili "modul" označava pojedinačni nastavni predmet.  

Celom Moodle platformom upravlja Škola, naravno preko glavnog administratora, a njegov zadatak jeste da formira sve smerove i godine studija unutar kojih se nalaze svi pojedini predmeti (kursevi) kojima pristupaju nastavnici i studenti. Svako ima svoje obaveze i prava prema sadržaju i tako ćete, vrlo brzo, uvideti koliko lepih mogućnosti Vam Moodle pruža i koliko će nam svima olakšavati radsaradnju i komunikaciju. Nije uzaludno Moodle najpopularniji svetski softver za učenje na daljinu!

Moodle je platforma otvorenog pristupa i vrlo lako se savladava, ali je za to potrebno neko vreme. Savetujemo Vam da se ne zbunite i budete strpljivi u toku savladavanja rada na programu. Takođe, savetujemo i da sami istražite neke od vodiča za korišćenje Moodle platforme koji su dostupli na priloženim linkovima.

Sve što Vas bude zanimalo potražite u uputstvima za korišćenje a možete pitati i administratore.

Hvala na saradnji i uspešan rad!