Обавештења сајта

Uputstva za korišćenje Moodle platforme

Uputstva za korišćenje Moodle platforme

by Boban Tomic -
Number of replies: 0

Drage koleginice i kolege,

Naša Moodle platforma je upravo pokrenuta i studenti i nastavnici je mogu koristiti za efikasniju komunikaciju, razmenu znanja i upravljanje kursevima. Nemojte da Vas zbuni korišćenje nekih termina kao što je "kurs"! Moodle sam nameće neka jezička rešenja a reč "kurs" ili "modul" označava pojedinačni nastavni predmet.  

Celom Moodle platformom upravlja Škola, naravno preko glavnog administratora, a njegov zadatak jeste da formira sve smerove i godine studija unutar kojih se nalaze svi pojedini predmeti (kursevi) kojima pristupaju nastavnici i studenti. Svako ima svoje obaveze i prava prema sadržaju i tako ćete, vrlo brzo, uvideti koliko lepih mogućnosti Vam Moodle pruža i koliko će nam svima olakšavati radsaradnju i komunikaciju. Nije uzaludno Moodle najpopularniji svetski softver za učenje na daljinu!

Moodle je platforma otvorenog pristupa i vrlo lako se savladava, ali je za to potrebno neko vreme. Savetujemo Vam da se ne zbunite i budete strpljivi u toku savladavanja rada na programu. Takođe, savetujemo i da sami istražite neke od vodiča za korišćenje Moodle platforme koji su dostupli na priloženim linkovima.

Sve što Vas bude zanimalo potražite u uputstvima za korišćenje a možete pitati i administratore.

Hvala na saradnji i uspešan rad!